INTER MEDIA SERVICE
Servicii profesionale
DEZINSECȚIE, DERATIZARE, DEZINFECȚIE
Dezinsecție
Dezinsectia previne si combate transmiterea unor boli de catre insecte si acarieni. Insectele pe langa factorul de disconfort pe care il genereaza, sunt agenti cauzali ai unor pagube economice, precum si agenti de transmisie la om si animale, a unor boli infectioase si parazitare. Primejdia mare pe care o prezinta insectele daunatoare se datoreaza puterii mari de inmultire si raspandire.
Dezinsectia , metoda de combatere a insectelor , poate fi:
- Profilactica, de prevenire , si are ca scop impiedicarea aparitiei si raspandirii insectelor daunatoare. De obicei, dezinsectia profilactica se face o data la un interval de cel putin 3 luni;
- Curativa, de eliminare , si are ca scop distrugerea definitiva a insectelor dintr-un spatiu infestat . In cazul unei infestari mari, dezinsectia trebuie sa se realizeze repetat, cu o frecventa de 10-14 zile si trebuie urmata in mod obligatoriu de dezinsectii profilactice.
Actiunile de combatere a insectelor se efectueaza dupa ce au fost identificate insectele , focarele si a fost stabilit gradul de infestare. Pentru o buna eficacitate a acestora , actiunile de combatere trebuie sa se desfasoare pe toata suprafata incaperii, respectiv tavane, pereti despartitori, podele, glafuri si tocuri de geam. La stabilirea planului de combatere , trebuie sa se tina seama de caracteristicile locatiei respective: relief, clima, vegetatie, suprafata, nivel de igiena, etc.
Metode de utilizare:
- pulverizarea solutiilor aplicate in incinte industriale, comerciale, spatii casnice sau spatii de maxima igiena protejata ( scoli, spitale, industria alimentara, industria farmaceutica);
- aplicare sub forma de gel al substantei active , indicate in zonele umede si calde din interior, cu efect distrugator “in cascada”;
- fumigatia reprezinta o metoda moderna de combatere foarte eficace si rapida asupra daunatorilor din toate spatiile inchise;
- dispersia solutiilor utilizand echipamente ULV care genereaza picaturi de marimea micronilor, asa numita ceata rece si ceata calda.
Toate produsele insecticide utilizate de societate sunt avizate de Ministerul Sănătății, dețin fișe tehnice cu date de securitate și sunt produse în conformitate cu Regulamentele și Directivele Uniunii Europene.
Deratizare
Prin actiunile de deratizare se vizeaza combaterea rozatoarelor si impiedicarea inmultirii lor, acestea reprezentand un pericol permanent de transmitere a bolilor si de pierderi economice.
Combaterea rozatoarelor implica derularea uneia sau a tuturor etapelor urmatoare:
- Selectarea ca “suport” a unor materiale rezistente la daunatori;
- Monitorizarea , identificarea si determinarea indicelui de prezenta a daunatorilor;
- Transformarea mediului intr-unul ostil daunatorilor;
- Eliminarea surselor de hrana, a ascunzatorilor;
- Folosirea capcanelor si a altor dispozitive mecanice de eliminare;
- Selectarea raticidelor potrivite pentru daunatorii identificati
Procesul de deratizare trebuie realizat pe tot parcursul anului pentru a prevenii orice sansa de infestare cu rozatoare. In special toamna si primavara trebuie realizate mai multe deratizari, fiind perioada de inmultire pentru rozatoare.
Utilizam:
- Statii de intoxicare cu momeli atractive si deosebit de eficace;
- Blocuri cerate, rezistente la umezeala, cu momeli incorporate care pot fi utilizate si in sistemele de canalizare;
- Sisteme mecanice profesionale;
- Dispozitive adezive, ecologice, pretabile in spatii unde nu se pot utiliza metodele chimice.
Toate produsele raticide utilizate de societate sunt avizate de Ministerul Sănătății, dețin fișe tehnice cu date de securitate și sunt produse în conformitate cu Regulamentele și Directivele Uniunii Europene.
Dezinfecție
Procedurile de curățare și dezinfectare sunt o parte crucială a oricărei situații de reacție în caz de urgență pentru sănătatea populatiei sau a animalelor. Potențialul de răspândire sau transfer de microorganisme, în special agenți patogeni extrem de contagioși, poate apărea din contaminarea directă sau indirectă a spațiilor, echipamentelor, vehiculelor sau personalului in mișcare, animalelor sau a produselor animale. Procedurile de dezinfectie sunt utilizate pentru inactivarea sau distrugerea microorganismelor, inhibând sau eliminând ulterior răspândirea acestora. Aceste actiuni sunt esențiale pentru controlul bolilor și măsurile de eradicare. Substantele utilizate in prestarea serviciului de dezinfectie prezinta un spectru larg de actiune virucida, bactericida, fungicida si sporicida.
Metode de utilizare:
- Dezinfectia pe suprafete prin pulverizare reziduala a biocidelor;
- Dezinfectia aerului, suprafetelor si a microaeroflorei prin nebulizare. Substanțele biocide folosite la nebulizare acționează la nivelul aerului din încăpere eliminând virusii, germenii si ciupercile. Actiunea prin nebulizare se poate folosi la dezinfectarea încăperilor, birourilor, sălilor de operație, apartamentelor, spațiilor si a vehiculelor;
- Dezinfectia prin stergere mecanica a suprafetelor cu solutii dezinfectante.
Toate produsele biocide utilizate de societate sunt avizate de Ministerul Sănătății, dețin fișe tehnice cu date de securitate și sunt produse în conformitate cu Regulamentele și Directivele Uniunii Europene.